CIKLIDI.NET - POČETNA STRANA · OBAVEŠTENJA!!!!! · BAZA CIKLIDA · BAZA AKVARIJUMA · FORUM · GALERIJA SLIKA · MALI OGLASI

Meni
CIKLIDI.NET - POČETNA STRANA
OBAVEŠTENJA!!!!!
BAZA CIKLIDA
BAZA AKVARIJUMA
FORUM
GALERIJA SLIKA
MALI OGLASI
FOTO TAKMIČENJA

naše slike

10 Najaktivnijih članova
afrika 1286
bubush 1111
Ruki 797
brca 729
nedara 710
kiboree 480
McBain 360
kozzz 344
Duki 334
Alden 312

Pogledaj temu

Ciklidi i sve o ciklidima - Sajt ljubitelja ciklida!

| MALAWI CIKLIDI | Mrest
Autor Malawi mrest
bane010
Član

Objavljeno 07/03/2009 16:40

pozz pre svega
Imam Malawi ciklide tacno godinu dana i zaista sam prezadovoljan,imao sam dosta uspesnih mrestova i svaki put se radujem tome,ali jedna stvar me muci,
izmrestio sam do sada Mpange,Aulonocare OB,Metriaclima esherae,
ali nikako ne mogu Labidacromis Caerleus imam sigurno 15-ak komada u akvarijumu i to dosta dobrih i velikih primeraka kako zenki tako i muzjaka
ne znam u cemu je problem
ajmo iskusni sta kazete ?????

bakela

Pošalji privatnu poruku
Autor RE: Malawi mrest
afrika
Admin
ciklidaš bez portfelja

Objavljeno 08/03/2009 01:58

Cime hranis sve ribe? Poznato je da je caeruleus insektivor, a ti ga cuvas u mesovitom drustvu (mislim na tip ishrane), pa je vrlo moguce da "posti" zbog ne u potpunosti adekvatne ishrane (to ces lako prepoznati po blago uvucenim stomacima, bledunjavom bojom, "praznim" zenkama u kojima ne sazreva ikra). Drugo sto mi pada na pamet jeste cinjenica da je caeruleus u poredjenju s vecinom m'buna ciklida - miran, pa ako tvoj aq nije dovoljno prostran, a "Mpange", estherae i sl. se cesto mreste, eto i drugog moguceg uzroka - muzjak ne dobija priliku da se dovoljno okurazi, a samim tim i nema gde da provede intimne trenutke sa zenkom...

424183244 africa026@yahoo.com Pošalji privatnu poruku
brca
Član
posetilac sa svojim mestom za stolom

Objavljeno 09/03/2009 08:19

afrika je napisao/la:
Cime hranis sve ribe? Poznato je da je caeruleus insektivor, a ti ga cuvas u mesovitom drustvu (mislim na tip ishrane), pa je vrlo moguce da "posti" zbog ne u potpunosti adekvatne ishrane (to ces lako prepoznati po blago uvucenim stomacima, bledunjavom bojom, "praznim" zenkama u kojima ne sazreva ikra). Drugo sto mi pada na pamet jeste cinjenica da je caeruleus u poredjenju s vecinom m'buna ciklida - miran, pa ako tvoj aq nije dovoljno prostran, a "Mpange", estherae i sl. se cesto mreste, eto i drugog moguceg uzroka - muzjak ne dobija priliku da se dovoljno okurazi, a samim tim i nema gde da provede intimne trenutke sa zenkom...

I moj potpis ovdedadada

S.O.K.A.C.

404567085 Pošalji privatnu poruku
afrika
Admin
ciklidaš bez portfelja

Objavljeno 09/03/2009 09:05

smiley respect

424183244 africa026@yahoo.com Pošalji privatnu poruku
PROKA
Član

Objavljeno 27/01/2010 23:51

Moj akvarijum je oko 200 litara a imam 40-tak ribica: Caeruleusa, Johannia, Perlmutta, Hongija, Flavusa i Aulonocara.
Moguce je da su Afrika i Brca dobro rekli. U mom akvarijumu ima dosta skrovista, koje kakvih cupova i ogroman aponologeton. E, sad kod mene je slucaj da su dva dominantna muzijaka Caeruleusa i oni se sukobljavaju, a ostale ribe su mladje. Kad Johaniiji poodrastu, bice uzas, ali za sada je dobro.
Do sada, a to je period od oko 6 meseci, izmtrestili su mi se Caeruleus nekoliko puta, perlmutt i hongi. Trenutno nose 2 gdj-e johanii-ice i g-dja Caeruleus-ica. Hranim ih pretezno SERA FLOR-om i pomalo SERA GMG MIX (bogat je Jodom koji je dobar za mrest) i pomalo TETRA PRO COLOROM.
Vodu menjam jedanput nedeljno 1/4 do 1/3. Filtracija dobra i to je to.

Pošalji privatnu poruku
duzzd
Član

Objavljeno 03/02/2010 07:32

Bane, ja u svom akvarijumu imam apsolutno istu postavku riba kao i ti samo sto, prema broju riba, vidim da je tvoj akvarijum veci.
Mrest ce doci sam od sebe kada budu spremni i kada im ostatak riba dozvoli, po svemu onome sto je rekao Afrika.
Kod mene su se juce desavala dva mresta u isto vreme, Mpanga i Caeruleus a Metriaclima se spremaju. Naravno da smetaju njima ostali, ali kada mrest krene ne moras da se brines, nastavice oni nocu kada ostali spavaju.
Bitna stvar je da im obezbedis dovoljno pecinica, prolaza i kamenja, da mogu da se kriju i da muzjak nadje svoju teritoriju.

Jedno pitanje, koji ti je odnos muzjaka i zenki?
ispravio/la duzzd dana 03/02/2010 07:34

www.milojkovic.iz.rs Pošalji privatnu poruku
Skoci na forum:

REKLAME
VizioShop.com - prodavnica za majice

Prijavi se
Korisničko ime

Lozinka

Još nisi član?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravljena lozinka?
Zatraži novu ovdje.

Ciklidi.net - Copyright © by bubush 2007 Sajt je optimizovan za rezoluciju 1024x768, i za programe mozilla firefox i internet explorer